Кошик
Список бажаннь

Акаунт

Правильний розмір бюстгальтера - запорука краси і комфорту

07/10/2021
Правильний розмір бюстгальтера - запорука краси і комфорту
Неправильно обраний розмір бюстгальтера здатний перетворити носіння виробу на справжні тортури. Постійно сповзають лямки, кісточки, встромляються в тіло, пояс, що здавлює і незручні чашечки - все це викликає бажання якомога швидше зняти з себе цей предмет нижньої білизни. Якщо знати, як вибрати розмір бюстгальтера жіночого, то подібної проблеми можна уникнути.

Приміряючи виріб, необхідно звертати увагу на такі моменти:

  • груди повинні вільно себе «відчувати» в чашці, але без утворення пустот або навпаки, випирання її з боків;
  • якщо при нахилі вперед молочні залози не залишаються повністю в чашках, і виникає необхідність їх поправляти, то розмір вибраний невірно;
  • бретелі не повинні тиснути або сповзати при підніманні рук і поворотах в сторони;
  • будь-яке здавлювання, що доставляє дискомфорт, говорить про помилковий вибір.

Сьогодні багато жінок вважають за краще робити покупки в онлайн-магазинах. Такі торгові майданчики пропонують досить широкий асортимент продукції за доступними цінами. Але мінусом інтернет-шопінгу є відсутність можливості приміряти товар. Щоб правильно підібрати розмір бюстгальтера, потрібно зняти мірки.

Таблиця розмірів бюстгальтера: як правильно зняти мірки

Заміри бюстгальтера будуть більш точними, якщо їх проводити, надівши модель без додаткових вставок в чашках, але яка добре підтримує груди. Спочатку слід визначити обсяг під грудьми. Для цього необхідно стати рівно і зробити виміри на вдиху і на видиху. Записується середнє значення. Це буде показник довжини пояса.

Наступним кроком буде вимір обхвату грудей по виступаючих точках. Сантиметрова стрічка не повинна розташовуватися паралельно підлозі, Заміри виробляти, злегка нахилившись вперед і опустивши руки. Одержаний результат записати.

Далі на допомогу приходить таблиця розмірів бюстгальтера. Літерами в ній вказано обсяг чашки, а цифрами - довжина пояса. Наприклад, 85С. Використовуючи таблицю, можна підібрати жіночу білизну, яка навіть без примірки сяде ідеально. Користуватися нею легко, тому вибрати підходящий варіант не складе ніяких труднощів.

На підставі проведених замірів визначається розмір чашок бюстгальтера. Він дорівнює різниці отриманих показників. Наприклад, обхват грудей 110 см, а об'єм під грудьми 98 см. Розмір чашки становитиме 110 - 98 = 12. По таблиці цього значення відповідає буква А.

Знаючи цей параметр, можна визначити розмір пояса. Для цього в рядку з буквою А необхідно знайти показник обхвату під грудьми. В даному випадку це 98 см. Цьому значенню відповідає розмір бюстгальтера 85 см. На виробі це позначено як 85А.

Якщо знати, як правильно виміряти груди для бюстгальтера, то можна вибрати виріб, що підкреслює зону декольте і не доставляє дискомфорту при носінні.

Як вибрати розмір бюстгальтера: ознаки правильного підбору

Говорячи про чашки ліфчика, можна виділити кілька основних ознак вдалого вибору:

  • виріб щільно охоплює бюст, не здавлюючи його;
  • відсутні складки в зоні пахв;
  • чашка закриває більшу частину грудей;
  • немає пустот і зайвих складок, що псують зовнішній вигляд при надяганні одягу, що облягає;
  • кісточки розташовуються чітко під грудьми: не вище і не нижче.

Що стосується бретелей, то тут все залежить від виду бюстгальтера. Наприклад, спортивні моделі мають широкі лямки, які можна відрегулювати по довжині. Деякі моделі бюстиків мають силіконові невидимі бретелі. Але є кілька загальних правил, які пред'являють до лямок:

  • бретелі повинні фіксувати груди, перешкоджаючи їх опускання нижче рівня бічного пояса;
  • візуально позначте центр, що знаходиться між ліктем і плечем, щоб зрозуміти, на якому рівні лямки повинні підтримувати груди;
  • якщо бретелі трохи приспустити, то бічний пояс повинен залишатися на місці.

Лямки беруть на себе не більше 10% підтримки. Решту роботи виконує бічний пояс. Якщо він завжди залишається в горизонтальному положенні, то це одна з ознак правильно обраного виробу. Під час примірки пояс може бути злегка тугим. Це нормально. В процесі носіння він трохи втратить еластичність і стане вільніше. Але якщо здавлювання заподіює дискомфорт, то варто вибрати іншу модель.

При виборі бюстгальтера слід звертати увагу на те, щоб бічний пояс не збирав шкіру в складки. Це не тільки псує зовнішній вигляд, але також порушує кровообіг в зоні здавлення. При першій примірці потрібно застібати бюстгальтер на останній ряд гачків. Так можна точно визначити, наскільки комфортним буде щоденне носіння виробу.